Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

In de salon krijg ik vaak de vraag van mensen wat precies het verschil is tussen een normale massage en een bindweefselmassage, voor wie zo’n massage dan bedoeld is en wat het voor gevolgen heeft. Dit wil ik jullie uitleggen in de blog van vandaag.

BINDWEEFSEL
Wat is je bindweefsel? De huid bestaat uit drie lagen, en het bindweefsel is daar de derde van. Boven het bindweefsel ligt de lederhuid, daarboven de opperhuid. Onder het bindweefsel zitten je spieren. Het bindweefsel verbindt je huid met je spieren. Als je bindweefsel vast komt te zitten, komt je huid te dicht op je spieren. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Ook kunnen afvalstoffen minder goed afgevoerd worden en neemt de doorbloeding af.

VOOR WIE
Het bindweefsel kan vast komen te zitten om verschillende redenen. Stress, verkeerde voeding, verkeerde en weinig beweging zijn hier voorbeelden van. Een bindweefselmassage helpt om je bindweefsel weer soepel te krijgen, zodat je huid de goede voedingstoffen beter op kan nemen en de afvalstoffen beter af kan voeren. Merk jij dat je na een flinke sportsessie amper tot niet rood bent, en dat dit ook zo weer is weggetrokken? Harstikke fijn natuurlijk, maar dit is geen goed teken. Dit kan erop duiden dat je doorbloeding niet goed is.
Ook is een bindweefselmassage een goed middel om huidveroudering te vertragen.

VERSCHIL MET MASSAGE
Het verschil tussen een bindweefselmassage en een normale massage zijn de gevolgen. Het doel van een normale massage is ontspanning, bij een bindweefsel is het doel om je bindweefsel flexibel te krijgen. Een bindweefselmassage gaat dieper dan een normale massage. Hierdoor kan het zijn dat er op bepaalde drukpunten lichte pijn kan worden veroorzaakt. De bindweefselmassage is ook geen ontspannende massage. Een bindweefselmassage doet wel veel goeds voor je huid.

HUIDVERBETERENDE RESULTATEN
Met een bindweefselmassage worden onder andere deze resultaten bereikt:

• Verbetering van de huidconditie
• Stimulatie van de huiddoorbloeding
• Stressreductie door opheffen van onderhuidse verklevingen
• Verbetering van de opname van werkstoffen
• Versteviging en nieuwe aanmaak van bindweefsel
• Bevordering van de celdeling
• Verbetering van de huidstructuur en huidteint
• Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
• Verbetering van de huidweerstand

Ben je nog niet overtuigd om een bindweefselmassage te laten doen? Bel of mail me gerust met je vragen of kom langs voor een vrijblijvend gesprek, waarin ik je alles kan uitleggen wat het beste is voor jouw huid.